Kokosové guličky

Autor: Petronela Boleková | 24.12.2017 o 9:00 | (upravené 28.12.2017 o 13:18) Karma článku: 1,70 | Prečítané:  586x

Kto by nemal rád kokos? Mne tento exotický orech evokuje slnko, teplo a more. U nás sa najčastejšie vyskytuje v decembri a používa sa najmä na pečenie vianočných koláčikov.

Kokos má množstvo pozitívnych účinkov pre naše telo.  Tieto guličky sa skladajú 80 % z kokosu a ten podporuje imunitný systém a tiež podporuje naše trávenie, tým pomáha nášmu telu rýchlejšie spaľovať tuky. Okrem toho obsahuje veľmi málo kalórií. Konzumáciou kokosu si teda nie len pochutíte, ale zároveň urobíte niečo aj pre svoju postavu.

Prísady:

300 g strúhaného kokosu + kokos na obaľovanie

100 g kešu orechov

200 ml agáve sirupu

Celé lúpané mandle

Najprv pripravíme kokosové maslo. 250 g kokosu  rozmixujeme v mixéri až kým sa nepustí tuk a ostane nám kokosové maslo. Pozor bude takmer tekuté. Kešu orechy si rozmixujeme  na jemnú múku. V miske zmiešame kokosové maslo, múku z kešu orechov, sirup agáve a pridáme 50 g strúhaného kokosu. Zo vzniknutej zmesi tvarujeme guľky  a do každej vložíme do stredu mandľu. Obaľujeme v strúhanom kokose. Dáme vychladiť do chladničky. Upozorňujem, že pred podávaním je dobre ich vybrať na niekoľko hodín z chladničky nakoľko kokosové maslo v chlade stuhne na kameň. Teraz už stačí len ochutnať ale pozor nepreháňajte to. Pretože všetkého veľa škodí.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Poukázali na spornú Foraiovu poľovačku, úrady im nechcú vrátiť revír

Okrem bývalého šéfa Všeobecnej zdravotnej do revíru chodí strieľať aj Róbert Veselka, konateľ jednej z firiem zo zdravotníckej skupiny Medirex.

PODCAST DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Hybridy klamali, majú oveľa vyššiu spotrebu

Ako hybridy nešetria palivo tak, ako sľubovali.

Stĺpček Zuzany Kepplovej

Prípad poľovníkov ilustruje, aké ťažké je byť smelým zajkom

Byť odvážnym kritikom je ako kráčať po povrchu Mesiaca.


Už ste čítali?