Panenka v orechovom kabáte

Autor: Petronela Boleková | 28.12.2017 o 21:13 | Karma článku: 2,08 | Prečítané:  755x

Tento recept som objavila asi pred dvoma mesiacmi, keď som sa rozhodla vyskúšať program Whole 30. Je to 30 dnoví reštart, ktorý Vám prinesie zdravie a slobodu v jedle.

Kniha je zameraná na program ako celok, ale je v nej aj mnoho skvelých receptov a tento je jeden z nich. Pri mäse je veľmi dôležitá jeho kvalita ale aj pôvod. Panenka je jedno s najkvalitnejšieho bravčového mäsa. Je chudá a krehká. Preto sa často panenka používa na rôzne minútky. Ja rada pripravujem tento druh mäsa spolu s ovocnou omáčkou, ktorá mu dodá neskutočne lahodnú chuť. Pri príprave je potrebné venovať pozornosť teplote mäsa, pretože veľmi ľahko sa môže stať, že sa vysuší.

 

Prísady:

500 g bravčovej panenky

2 lyžica horčicového prášku

1 lyžica červenej papriky

1 lyžica cesnakového prášku

1 lyžica soli

1 lyžica mleté čierne korenie

½ hrnčeku nasekaných vlašských orechov

Rúru si predhrejeme na 180 ⁰C. Panenku očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. V miske zmiešame horčicový prášok, červenú papriku, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie. Pripravenú zmes korenín rovnomerne vymasírujeme do mäsa. Následne obalíme v nasekaných vlašských orechoch.  Panenku vložíme do pekáča a pečieme asi 25 až 30 minút. Po vybratí z rúry necháme panenku oddýchnuť následne nakrájame na centimetrové plátky a servírujeme. Recept je použitý z knihy Whole 30 Melissa a Dallas Hartwigovi.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Prieskum Focusu pre SME: Smer si mierne polepšil, s Mostom a SNS aj tak nemá dosť

Progresívne Slovensko by sa dostalo do parlamentu.

STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Prieskum ukazuje bezradnosť parlamentnej opozície

Z minulých volieb sme sa stále nespamätali.


Už ste čítali?