Panenka v orechovom kabáte

Autor: Petronela Boleková | 28.12.2017 o 21:13 | Karma článku: 2,08 | Prečítané:  703x

Tento recept som objavila asi pred dvoma mesiacmi, keď som sa rozhodla vyskúšať program Whole 30. Je to 30 dnoví reštart, ktorý Vám prinesie zdravie a slobodu v jedle.

Kniha je zameraná na program ako celok, ale je v nej aj mnoho skvelých receptov a tento je jeden z nich. Pri mäse je veľmi dôležitá jeho kvalita ale aj pôvod. Panenka je jedno s najkvalitnejšieho bravčového mäsa. Je chudá a krehká. Preto sa často panenka používa na rôzne minútky. Ja rada pripravujem tento druh mäsa spolu s ovocnou omáčkou, ktorá mu dodá neskutočne lahodnú chuť. Pri príprave je potrebné venovať pozornosť teplote mäsa, pretože veľmi ľahko sa môže stať, že sa vysuší.

 

Prísady:

500 g bravčovej panenky

2 lyžica horčicového prášku

1 lyžica červenej papriky

1 lyžica cesnakového prášku

1 lyžica soli

1 lyžica mleté čierne korenie

½ hrnčeku nasekaných vlašských orechov

Rúru si predhrejeme na 180 ⁰C. Panenku očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. V miske zmiešame horčicový prášok, červenú papriku, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie. Pripravenú zmes korenín rovnomerne vymasírujeme do mäsa. Následne obalíme v nasekaných vlašských orechoch.  Panenku vložíme do pekáča a pečieme asi 25 až 30 minút. Po vybratí z rúry necháme panenku oddýchnuť následne nakrájame na centimetrové plátky a servírujeme. Recept je použitý z knihy Whole 30 Melissa a Dallas Hartwigovi.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Poukázali na spornú Foraiovu poľovačku, úrady im nechcú vrátiť revír

Okrem bývalého šéfa Všeobecnej zdravotnej do revíru chodí strieľať aj Róbert Veselka, konateľ jednej z firiem zo zdravotníckej skupiny Medirex.

PODCAST DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Hybridy klamali, majú oveľa vyššiu spotrebu

Ako hybridy nešetria palivo tak, ako sľubovali.

Stĺpček Zuzany Kepplovej

Prípad poľovníkov ilustruje, aké ťažké je byť smelým zajkom

Byť odvážnym kritikom je ako kráčať po povrchu Mesiaca.


Už ste čítali?