Karfiol pečený v rúre

Autor: Petronela Boleková | 5.1.2018 o 21:49 | Karma článku: 4,00 | Prečítané:  1200x

Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som sa dozvedela niečo nové – veď človek sa učí celý život.  

Keď u nás doma niekto dostane chuť na karfiol, tak ho vždy pečiem v rúre, nakoľko vysmážané jedlá fakt nemusím. Neradím toto jedlo k najzdravším na svete, no z času na čas si na ňom pochutnávame aj u nás doma.  

Prísady:

Karfiol

Strúhanka zo špaldového alebo ražného chleba

Parmezán

Soľ, mleté čierne korenie

Sušený cesnak

Sezamové semienka, ľanové semienka

Sušenú koreňovú zeleninu alebo vegetu

1 polievková lyžica hladkej špaldovej múky

2 vajíčka

Kokosový olej

 

Rúru si predhrejem na 220 ⁰C. Umytú hlavu karfiolu rozoberiem na malé ružičky, ktoré v miske poprášim lyžicou hladkej špaldovej múky. V druhej miske si vymiešam vajíčka so soľou a mletým čiernym korením. V tretej miske si zmiešam strúhanku, ktorú som si pripravili rozmixovaním starého chleba pridám najemno nastrúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sušenú koreňovú zeleninu, sezamové a ľanové semienka.  Ružičky karfiolu najprv obalím vo vajíčku a následne vyváľam v pripravenej strúhankovej zmesi. Poukladám na papierom vystlaný plech. Ružičky karfiolu polejem kokosovým olejom a dáme do rozohriatej rúry piecť približne na 20 minút. Obrátim a pečieme do zlata. Pripravený karfiol podávam s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, ktorú si jednoducho pripravím aj doma.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Bitkári v škole v Demandiciach skončili, spolužiaci naďalej pykajú

Žiaci z obcí Lontov a Ipeľský Sokolec naďalej chodia do Demandíc, hoci si musia preplácať cestu sami.

EKONOMIKA

Diskriminácia, sťažujú sa veriaci na nový poplatok za sobáš

Za cirkevný sobáš sa doteraz matričný poplatok neplatil.


Už ste čítali?