Karfiol pečený v rúre

Autor: Petronela Boleková | 5.1.2018 o 21:49 | Karma článku: 4,33 | Prečítané:  3751x

Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som sa dozvedela niečo nové – veď človek sa učí celý život.  

Keď u nás doma niekto dostane chuť na karfiol, tak ho vždy pečiem v rúre, nakoľko vysmážané jedlá fakt nemusím. Neradím toto jedlo k najzdravším na svete, no z času na čas si na ňom pochutnávame aj u nás doma.  

Prísady:

Karfiol

Strúhanka zo špaldového alebo ražného chleba

Parmezán

Soľ, mleté čierne korenie

Sušený cesnak

Sezamové semienka, ľanové semienka

Sušenú koreňovú zeleninu alebo vegetu

1 polievková lyžica hladkej špaldovej múky

2 vajíčka

Kokosový olej

 

Rúru si predhrejem na 220 ⁰C. Umytú hlavu karfiolu rozoberiem na malé ružičky, ktoré v miske poprášim lyžicou hladkej špaldovej múky. V druhej miske si vymiešam vajíčka so soľou a mletým čiernym korením. V tretej miske si zmiešam strúhanku, ktorú som si pripravili rozmixovaním starého chleba pridám najemno nastrúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sušenú koreňovú zeleninu, sezamové a ľanové semienka.  Ružičky karfiolu najprv obalím vo vajíčku a následne vyváľam v pripravenej strúhankovej zmesi. Poukladám na papierom vystlaný plech. Ružičky karfiolu polejem kokosovým olejom a dáme do rozohriatej rúry piecť približne na 20 minút. Obrátim a pečieme do zlata. Pripravený karfiol podávam s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, ktorú si jednoducho pripravím aj doma.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Prieskum Focusu pre SME: Smer si mierne polepšil, s Mostom a SNS aj tak nemá dosť

Progresívne Slovensko by sa dostalo do parlamentu.

STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Prieskum ukazuje bezradnosť parlamentnej opozície

Z minulých volieb sme sa stále nespamätali.


Už ste čítali?