Domáci pribináčik

Autor: Petronela Boleková | 6.1.2018 o 21:15 | (upravené 6.1.2018 o 21:29) Karma článku: 6,05 | Prečítané:  2277x

Kto by nemiloval „pribináčika‟? Veľmi rýchlo a ľahko sa dá pripraviť doma za pár drobných. Bez zbytočných pridaných látok.

Nám doma veľmi chutí a doprajeme si ho často. Je lahodný a záleží iba na vašej chuti ako si ho ochutíte. V lete používam čerstvé ovocie a v zime zavarené ovocie, či pyré z neho pripravené. Na banánový stačí rozmixovať čerstvý banán no a na kakaový pridať do zmesi lyžicu kvalitného kakaa.

Prísady:

250 g jemného odtučneného tvarohu

200 ml šľahačky na šľahanie

2 polievkové lyžice vanilkového cukru

 

V miske som si zmiešala tvaroh, šľahačku a domáci vanilkový cukor, ktorý si jednoducho pripravíme rozmixovaním cukru ( akéhokoľvek) s jadierkami z vanilkového lúska. Ja pre vôňu dávam do nádoby s cukrom aj lusk, ktorý mi ostane. Takto si pripravíme doma rýchlo a lacno vanilkový cukor.  Metličkovým šľahačom som pribináčika vyšľahala do stuhnutia. Stačí ho dať odležať do chladničky a podávať. Pribináčika si môžeme rôzne ochutiť. Ja som použila pyré z broskýň a rozdrvené celozrnné sušienky. Fantázii sa medze nekladú a preto, môžete na dochutenie použiť  čo mate radi.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Internet sa smeje, ale je to smutné. A vlaky budú horieť naďalej

Čo sa deje v slovenských železniciach.

Stĺpček Jakuba Fila

Súzvuk Fica a Pellegriniho môže začať lámať Imrecze

Dvojvládie Smeru prenasleduje odkaz Radičovej vlády.


Už ste čítali?