Zemiakovo-syrové fašírky

Autor: Petronela Boleková | 7.1.2018 o 21:32 | Karma článku: 3,93 | Prečítané:  1272x

Tento recept, dá sa povedať zo „zbytkov‟ mám od mojej svokry. Jej recepty zbožňujem, pretože sú jednoduché a vďačné.

Aj tieto fašírky zaraďujem do kategórie, čo dom dal alebo, keď už je po sviatkoch a vy máte plné zuby mäsa. Ide o jednoduché a rýchle jedlo.

Prísady:

600 g varených zemiakov v šupke

150 g tvrdého syra

200 g mäkkej salámy

3 polievkové lyžice špaldovej múky

2 polievkové lyžice strúhanky

2 vajcia

soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, petržlenová vňať

2 polievkové lyžice domáceho sadla

Zemiaky uvarené v šupke som ošúpala a spolu s tvrdým syrom a mäkkou salámou som  na hrubšom strúhadle nastrúhala do misky.  Primiešala som múku, strúhanku, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak a petržlenovú vňať. Všetko premiešam v kompaktnú hmotu a vytvarujem fašírky. Poukladám na papierom vystlaný plech, pokvapkám domácim sadlom a pečiem v rúre rozohriatej na 220 ⁰C do zlatista. Podávam s varenými zemiaky, cibuľovým šalátom alebo zeleninovým pyré.  

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Nová ochrana osobných údajov umožní, aby na vás internet zabudol

Osobné údaje sú veľkou témou nielen pre firmy, ale aj pre ľudí.

STĹPČEK PETRA SCHUTZA

Európska komisia vrhla granát, ktorý mení situáciu

Zbytočná administratíva bude zrejme údelom mnohých firiem.


Už ste čítali?