Zemiakovo-syrové fašírky

Autor: Petronela Boleková | 7.1.2018 o 21:32 | Karma článku: 3,93 | Prečítané:  1386x

Tento recept, dá sa povedať zo „zbytkov‟ mám od mojej svokry. Jej recepty zbožňujem, pretože sú jednoduché a vďačné.

Aj tieto fašírky zaraďujem do kategórie, čo dom dal alebo, keď už je po sviatkoch a vy máte plné zuby mäsa. Ide o jednoduché a rýchle jedlo.

Prísady:

600 g varených zemiakov v šupke

150 g tvrdého syra

200 g mäkkej salámy

3 polievkové lyžice špaldovej múky

2 polievkové lyžice strúhanky

2 vajcia

soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, petržlenová vňať

2 polievkové lyžice domáceho sadla

Zemiaky uvarené v šupke som ošúpala a spolu s tvrdým syrom a mäkkou salámou som  na hrubšom strúhadle nastrúhala do misky.  Primiešala som múku, strúhanku, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak a petržlenovú vňať. Všetko premiešam v kompaktnú hmotu a vytvarujem fašírky. Poukladám na papierom vystlaný plech, pokvapkám domácim sadlom a pečiem v rúre rozohriatej na 220 ⁰C do zlatista. Podávam s varenými zemiaky, cibuľovým šalátom alebo zeleninovým pyré.  

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Zo súdu zmizla veľká časť spisu ku Kočnerovej kauze Technopol Servis

Zmiznutie predĺži súdny proces a známi Mariana Kočnera tak budú dlhšie ovládať vytunelovaný majetok.

Stĺpček Beaty Balogovej

Aktivity bývalých siskárov nie sú variáciou slobody slova

Tóth ukázal, aký mizerný je "analytik".


Už ste čítali?