Kuracinka na chrumkavo

Autor: Petronela Boleková | 7.1.2018 o 22:50 | Karma článku: 5,10 | Prečítané:  1933x

Kuracie prsia na grile sa mi už akosi zunovali a tak nastal čas na zmenu. Že budú, až tak chrumkavé som síce nečakala, ale nakoniec bola to chutná a hlavne chrumkavá zmena.  

Prísady:

kuracie prsia

kukuričné lupienky

biely jogurt

parmezán

sójová omáčka

citrónová šťava

soľ, mleté čierne korenie

olej / sadlo

Kuracie prsia som umyjem, osuším papierovou utierkou a nakrájam na menšie kúsky. Osolím, okorením, pokvapkám citrónovou šťavou a sójovou omáčkou na záver zalejem bielym jogurtom zmiešaným s nastrúhaným parmezánom. Nechám odpočinúť v chladničke. Čím dlhšie tým lepšie. Rozdrvím si kukuričné lupienky a postupne obaľujem namarinované kuracie prsia.  Poukladám na papierom vystlaný plech a pokvapkám olejom alebo sadlom. Pečiem v rozohriatej rúre pri 220 ⁰C asi 20 minút potom otočím a dopečiem 5 minút, aby zhnedli aj z druhej strany. Odporúčam podávať s dipom.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Poukázali na spornú Foraiovu poľovačku, úrady im nechcú vrátiť revír

Okrem bývalého šéfa Všeobecnej zdravotnej do revíru chodí strieľať aj Róbert Veselka, konateľ jednej z firiem zo zdravotníckej skupiny Medirex.

PODCAST DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Hybridy klamali, majú oveľa vyššiu spotrebu

Ako hybridy nešetria palivo tak, ako sľubovali.

Stĺpček Zuzany Kepplovej

Prípad poľovníkov ilustruje, aké ťažké je byť smelým zajkom

Byť odvážnym kritikom je ako kráčať po povrchu Mesiaca.


Už ste čítali?