Kuracinka na chrumkavo

Autor: Petronela Boleková | 7.1.2018 o 22:50 | Karma článku: 5,10 | Prečítané:  1998x

Kuracie prsia na grile sa mi už akosi zunovali a tak nastal čas na zmenu. Že budú, až tak chrumkavé som síce nečakala, ale nakoniec bola to chutná a hlavne chrumkavá zmena.  

Prísady:

kuracie prsia

kukuričné lupienky

biely jogurt

parmezán

sójová omáčka

citrónová šťava

soľ, mleté čierne korenie

olej / sadlo

Kuracie prsia som umyjem, osuším papierovou utierkou a nakrájam na menšie kúsky. Osolím, okorením, pokvapkám citrónovou šťavou a sójovou omáčkou na záver zalejem bielym jogurtom zmiešaným s nastrúhaným parmezánom. Nechám odpočinúť v chladničke. Čím dlhšie tým lepšie. Rozdrvím si kukuričné lupienky a postupne obaľujem namarinované kuracie prsia.  Poukladám na papierom vystlaný plech a pokvapkám olejom alebo sadlom. Pečiem v rozohriatej rúre pri 220 ⁰C asi 20 minút potom otočím a dopečiem 5 minút, aby zhnedli aj z druhej strany. Odporúčam podávať s dipom.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Prieskum Focusu pre SME: Smer si mierne polepšil, s Mostom a SNS aj tak nemá dosť

Progresívne Slovensko by sa dostalo do parlamentu.

SVET

Ruská agentka sa na súde priznala. Ako funguje ruská špionáž v USA?

Na jedného špióna je viac ako desať ľudí.

STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Prieskum ukazuje bezradnosť parlamentnej opozície

Z minulých volieb sme sa stále nespamätali.


Už ste čítali?