reklama

Pomodoro miska

Pomocou paradajky sa vraj dá bojovať proti rakovine. Hlavne proti rakovine maternice, prsníka, prostaty, žalúdka a vraj podporujú liečbu neplodnosti.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Preto tajne dúfam, že táto zákerná pliaga sa mi v budúcnosti vyhne obrovským oblúkom, keďže paradajky konzumujem tak často, ako je to len možné. Rada ich pridávam do jedál pre ich sladkastú chuť. Táto polievka u nás nikdy nie je rovnaká. Vždy obsahuje to, čo mám momentálne doma, samozrejme okrem paradajok, cesnaku a parmezánu - bez tých to jednoducho nejde.

Obrázok blogu

Prísady:

1 polievková lyžica masla

1 polievková lyžica olivového oleja

350 ml voda

400 g konzerva lúpaných paradajok

½ Feniklu

1 mrkva

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1 bobkový list

soľ, mleté čierne korenie

parmezán

Dnes, keď som môjmu mužovi naservírovala túto polievku, tak prvé čo povedal: „veď ty ju takto nerobíš‟. Áno má pravdu pretože ju nikdy nemixujem. Dnes keď som spravila zeleninový základ sa mi žiadalo ju pomixovať a tak nabrala úplne iný rozmer, farbu a dokonca aj chuť. Na lyžici masla a olivového oleja osmažím nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, mrkvu, fenikel, bobkový list a nechám restovať. Zalejem konzervou paradajok, vodou, pridám šafran, osolím, okorením a nechám dusiť, aby zelenina zmäkla a tekutina sa trošku odparila. Predtým ako polievku rozmixujem, musím vybrať bobkový list, pretože raz som zabudla a narobilo to galibu. Teraz stačí pustiť ponorný mixér na plné obrátky a vuala pomodoro miska je na svete. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu