Losos pre Dadu

Autor: Petronela Boleková | 12.1.2018 o 18:43 | Karma článku: 2,71 | Prečítané:  665x

Tiež máte radi ryby, no neviete ako ich pripraviť? Toto je presne ten recept, ktorý sa robí v podstate sám. Je rýchly, jednoduchý a hlavne chutný.  Pečený losos s čiernou ryžou zeleninou a chrenovým dipom tvorí explóziu chutí.   

 

Prísady:

fileta lososa s kožou

čierna ryža (nie je podmienkou)

zelenina (taká akú máte radi)

olivový olej

soľ, čierne mleté korenie

biely jogurt

chren

citrónová kôra

petržlenová vňať

Ako prvé zapínam rúru na maximum. Vo vriacej osolenej vode uvarím čiernu ryžu. Variť sa bude približne 30-40 minút.  Medzitým si nachystám zeleninou, a naplním parný hrniec.  Dnes to bude brokolica, kukurica a hrášok. Lososa umyjem uložím na pekáč, osolím, okorením posypem citrónovou kôrou a jemne polejem olivovým olejom. Keď mám rúru rozohriatu lososa dám piecť a až teraz zapínam parný hrniec, pretože príprava zeleniny trvá približne 10 minút. Medzitým si nastrúham na hrubšom strúhadle mrkvu a pripravím chrenový dip. Do misky dám asi 5 polievkových lyžíc bieleho jogurtu, primiešam dve kávové lyžičky chrenu (samozrejme podľa toho aký je silný) osolím, okorením, pridám citrónovú kôru a petržlenovú vňať. Lososa nechám zapiecť približne 15 minút. Ryžu zlejem, pokvapkám olivovým olejom a podľa chuti osolím. Lososa servírujem spolu s pripravenou zeleninou, nastrúhanou mrkvou a chrenovým dipom . Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Bitkári v škole v Demandiciach skončili, spolužiaci naďalej pykajú

Žiaci z obcí Lontov a Ipeľský Sokolec naďalej chodia do Demandíc, hoci si musia preplácať cestu sami.

EKONOMIKA

Diskriminácia, sťažujú sa veriaci na nový poplatok za sobáš

Za cirkevný sobáš sa doteraz matričný poplatok neplatil.


Už ste čítali?