Losos pre Dadu

Autor: Petronela Boleková | 12.1.2018 o 18:43 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  824x

Tiež máte radi ryby, no neviete ako ich pripraviť? Toto je presne ten recept, ktorý sa robí v podstate sám. Je rýchly, jednoduchý a hlavne chutný.  Pečený losos s čiernou ryžou zeleninou a chrenovým dipom tvorí explóziu chutí.   

 

Prísady:

fileta lososa s kožou

čierna ryža (nie je podmienkou)

zelenina (taká akú máte radi)

olivový olej

soľ, čierne mleté korenie

biely jogurt

chren

citrónová kôra

petržlenová vňať

Ako prvé zapínam rúru na maximum. Vo vriacej osolenej vode uvarím čiernu ryžu. Variť sa bude približne 30-40 minút.  Medzitým si nachystám zeleninou, a naplním parný hrniec.  Dnes to bude brokolica, kukurica a hrášok. Lososa umyjem uložím na pekáč, osolím, okorením posypem citrónovou kôrou a jemne polejem olivovým olejom. Keď mám rúru rozohriatu lososa dám piecť a až teraz zapínam parný hrniec, pretože príprava zeleniny trvá približne 10 minút. Medzitým si nastrúham na hrubšom strúhadle mrkvu a pripravím chrenový dip. Do misky dám asi 5 polievkových lyžíc bieleho jogurtu, primiešam dve kávové lyžičky chrenu (samozrejme podľa toho aký je silný) osolím, okorením, pridám citrónovú kôru a petržlenovú vňať. Lososa nechám zapiecť približne 15 minút. Ryžu zlejem, pokvapkám olivovým olejom a podľa chuti osolím. Lososa servírujem spolu s pripravenou zeleninou, nastrúhanou mrkvou a chrenovým dipom . Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Poukázali na spornú Foraiovu poľovačku, úrady im nechcú vrátiť revír

Okrem bývalého šéfa Všeobecnej zdravotnej do revíru chodí strieľať aj Róbert Veselka, konateľ jednej z firiem zo zdravotníckej skupiny Medirex.

PODCAST DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Hybridy klamali, majú oveľa vyššiu spotrebu

Ako hybridy nešetria palivo tak, ako sľubovali.

Stĺpček Zuzany Kepplovej

Prípad poľovníkov ilustruje, aké ťažké je byť smelým zajkom

Byť odvážnym kritikom je ako kráčať po povrchu Mesiaca.


Už ste čítali?