reklama

Losos pre Dadu

Tiež máte radi ryby, no neviete ako ich pripraviť? Toto je presne ten recept, ktorý sa robí v podstate sám. Je rýchly, jednoduchý a hlavne chutný. Pečený losos s čiernou ryžou zeleninou a chrenovým dipom tvorí explóziu chutí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Prísady:

fileta lososa s kožou

čierna ryža (nie je podmienkou)

zelenina (taká akú máte radi)

olivový olej

soľ, čierne mleté korenie

biely jogurt

chren

citrónová kôra

petržlenová vňať

Ako prvé zapínam rúru na maximum. Vo vriacej osolenej vode uvarím čiernu ryžu. Variť sa bude približne 30-40 minút. Medzitým si nachystám zeleninou, a naplním parný hrniec. Dnes to bude brokolica, kukurica a hrášok. Lososa umyjem uložím na pekáč, osolím, okorením posypem citrónovou kôrou a jemne polejem olivovým olejom. Keď mám rúru rozohriatu lososa dám piecť a až teraz zapínam parný hrniec, pretože príprava zeleniny trvá približne 10 minút. Medzitým si nastrúham na hrubšom strúhadle mrkvu a pripravím chrenový dip. Do misky dám asi 5 polievkových lyžíc bieleho jogurtu, primiešam dve kávové lyžičky chrenu (samozrejme podľa toho aký je silný) osolím, okorením, pridám citrónovú kôru a petržlenovú vňať. Lososa nechám zapiecť približne 15 minút. Ryžu zlejem, pokvapkám olivovým olejom a podľa chuti osolím. Lososa servírujem spolu s pripravenou zeleninou, nastrúhanou mrkvou a chrenovým dipom . Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu