Losos pre Dadu

Autor: Petronela Boleková | 12.1.2018 o 18:43 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  866x

Tiež máte radi ryby, no neviete ako ich pripraviť? Toto je presne ten recept, ktorý sa robí v podstate sám. Je rýchly, jednoduchý a hlavne chutný.  Pečený losos s čiernou ryžou zeleninou a chrenovým dipom tvorí explóziu chutí.   

 

Prísady:

fileta lososa s kožou

čierna ryža (nie je podmienkou)

zelenina (taká akú máte radi)

olivový olej

soľ, čierne mleté korenie

biely jogurt

chren

citrónová kôra

petržlenová vňať

Ako prvé zapínam rúru na maximum. Vo vriacej osolenej vode uvarím čiernu ryžu. Variť sa bude približne 30-40 minút.  Medzitým si nachystám zeleninou, a naplním parný hrniec.  Dnes to bude brokolica, kukurica a hrášok. Lososa umyjem uložím na pekáč, osolím, okorením posypem citrónovou kôrou a jemne polejem olivovým olejom. Keď mám rúru rozohriatu lososa dám piecť a až teraz zapínam parný hrniec, pretože príprava zeleniny trvá približne 10 minút. Medzitým si nastrúham na hrubšom strúhadle mrkvu a pripravím chrenový dip. Do misky dám asi 5 polievkových lyžíc bieleho jogurtu, primiešam dve kávové lyžičky chrenu (samozrejme podľa toho aký je silný) osolím, okorením, pridám citrónovú kôru a petržlenovú vňať. Lososa nechám zapiecť približne 15 minút. Ryžu zlejem, pokvapkám olivovým olejom a podľa chuti osolím. Lososa servírujem spolu s pripravenou zeleninou, nastrúhanou mrkvou a chrenovým dipom . Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Internet sa smeje, ale je to smutné. A vlaky budú horieť naďalej

Čo sa deje v slovenských železniciach.

Stĺpček Jakuba Fila

Súzvuk Fica a Pellegriniho môže začať lámať Imrecze

Dvojvládie Smeru prenasleduje odkaz Radičovej vlády.


Už ste čítali?