Burger

Autor: Petronela Boleková | 17.1.2018 o 21:16 | Karma článku: 3,23 | Prečítané:  947x

Burger – kto by ho nemal rád? Ale podľa mňa je z Mc....ku najlepšia káva a tak burgre mojim hladošom radšej pripravujem poctivo doma.

Mäsko sme však doma nemali a v chladničke sa na mňa usmievalo tofu – podstúpila som túto výzvu, ale uznávam, že som sa trochu inšpirovala netom. Myslím, že som v skúške obstála, skúste sa inšpirovať......

Prísady:

jarná cibuľka

1 strúčik cesnaku

180 g tofu

1 vajce

2 polievkové lyžice ražnej múky

soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, muškátový oriešok, koriander, rasca, chilli

petržlenová vňať

olej

dva plátky tvrdého syra

2 žemle

zelenina na obloženie

avokádo

 V miske som roztlačila biele tofu, pridala som nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, múku, vajce a všetky koreniny podľa chuti. Zo vzniknutej zmesi som vytvarovala burgre a na rozpálenej panvici som prepiekla z oboch strán. Pred dopečením som na každý burger položila plátok syra aby sa rozpustil. Žemle som rozrezala a opiekla  na suchej panvici. Následne som ich potrela roztlačeným avokádom navrstvila šalát a položila burger. Na vrch už len zelenina podľa fantázie a prikryla som druhou polovicou žemle. Burger chutil dokonca aj môjmu mäsožravému mužovi.  Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kaliňáka k únosu Vietnamca doteraz nikto nevypočul

Bývalého ministra vnútra ani nepredvolali.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo sa gang financovaný Kremľom usídlil na Slovensku

Aké je posolstvo Nočných vlkov u nás.


Už ste čítali?