reklama

Burger

Burger – kto by ho nemal rád? Ale podľa mňa je z Mc....ku najlepšia káva a tak burgre mojim hladošom radšej pripravujem poctivo doma.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Mäsko sme však doma nemali a v chladničke sa na mňa usmievalo tofu – podstúpila som túto výzvu, ale uznávam, že som sa trochu inšpirovala netom. Myslím, že som v skúške obstála, skúste sa inšpirovať......

Obrázok blogu

Prísady:

jarná cibuľka

1 strúčik cesnaku

180 g tofu

1 vajce

2 polievkové lyžice ražnej múky

soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, muškátový oriešok, koriander, rasca, chilli

petržlenová vňať

olej

dva plátky tvrdého syra

2 žemle

zelenina na obloženie

avokádo

 V miske som roztlačila biele tofu, pridala som nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, múku, vajce a všetky koreniny podľa chuti. Zo vzniknutej zmesi som vytvarovala burgre a na rozpálenej panvici som prepiekla z oboch strán. Pred dopečením som na každý burger položila plátok syra aby sa rozpustil. Žemle som rozrezala a opiekla na suchej panvici. Následne som ich potrela roztlačeným avokádom navrstvila šalát a položila burger. Na vrch už len zelenina podľa fantázie a prikryla som druhou polovicou žemle. Burger chutil dokonca aj môjmu mäsožravému mužovi. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu