Hubová galetka

Autor: Petronela Boleková | 19.1.2018 o 20:16 | (upravené 19.1.2018 o 20:43) Karma článku: 2,65 | Prečítané:  612x

Doma sem mali šampiňóny. Čo s nimi? Ja som sa rozhodla pre francúzsky koláč. Toto jedlo ma lákalo už dlhšie, tak prečo nie práve dnes.

Prísady:

Cesto:

120 g špaldová hladká celozrnná múka

80 g ražná celozrnná múka

150 g masla

30 g parmezán

1 žĺtok

1 kávová lyžička prášku do pečiva

soľ, mleté čierne korenie, oregano, bazalka, tymian,

Náplň:

500 g šampiňónov

150 g sušená šunka

4 strúčiky cesnaku

1 dcl smotany na šľahanie

10 g parmezán

soľ, mleté čierne korenie

Na dokončenie:

10 g parmezán

1 žĺtok

½ kávovej lyžičky sušenej koreňovej zeleniny

 

V miske si zmiešam všetky prísady na cesto a vypracujem jemné cesto, ktoré dám chladiť do chladničky, kým si pripravím plnku. Na rozohriatej panvici opečiem slaninu nakrájanú na kocky, ku ktorej pridám šampiňóny nakrájané na plátky. Pretlačím cesnak, osolím, okorením a nechám dusiť, kým sa odparí prebytočná tekutina. Tesne pred dokončením podlejem smotanou, ktorú nechám odpariť a primiešam parmezán. Náplň musím nechať vychladnúť, nakoľko maslo v ceste by sa rozpustilo. Zapnem rúru na 180 ⁰C. Na papieri na pečenie si vyvaľkám cesto do tvaru kruhu a do stredu navrstvím plnku tak, aby asi 4 cm od okraja zostalo cesto prázdne. Tento okraj poprekladám dookola cez hubovú náplň. Okraje potriem žĺtkom, v ktorom si rozmiešam sušenú koreňovú zeleninu. Na vrch galetky nastrúham parmezán a pečiem približne 25 – 30 minút. Cesto je krehké a príjemne sa rozpúšťa na jazyku.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kaliňáka k únosu Vietnamca doteraz nikto nevypočul

Bývalého ministra vnútra ani nepredvolali.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo sa gang financovaný Kremľom usídlil na Slovensku

Aké je posolstvo Nočných vlkov u nás.


Už ste čítali?