Hruškovo jablková galetka

Autor: Petronela Boleková | 21.1.2018 o 21:16 | Karma článku: 1,50 | Prečítané:  464x

Už som tento druh francúzskeho koláča pripravovala na slano s hubami, no keďže môj muž huby fakt nemusí, tak jemu som pripravila sladkú verziu, nakoľko on sladké miluje. Sama som bola prekvapená ako mu tento koláčik chutil.

 

Prísady:

Cesto:

200 g hladkej špaldovej múky

125 g masla

75 g kokosového práškového cukru

1 žĺtok

½ balíčka prášok do pečiva

citrónová kôra

1 kávová lyžička vanilkového cukru

štipka soli

Plnka:

 2 hrušky

 1 jablko

 Hrsť vlašských orechov

 ½ kávovej lyžičky škorice

 vanilkový cukor

 20 g vanilkového pudingu

 250 ml mlieko

  1 polievková lyžica kokosového cukru

Na dokončenie:

vajce

½ kávovej lyžice vanilkového cukru

V miske dôkladne zmiešam prísady do cesta a hotové cesto odložím do chladničky pokiaľ pripravím plnku. Uvarím hustý puding a ešte kým je horúci, pridám doňho lyžicu kokosového cukru. Puding prelejem do hlbokého taniera a na povrch pritlačím potravinovú fóliu, aby pri chladení nevznikla na povrchu „koža“. Hrušky a jablko nakrájam na kocky, posypem škoricou a vanilkovým cukrom, premiešam a nechám odstať. Rúru rozohrejem na 180 ⁰C. Na papieri na pečenie vyvaľkám cesto do tvaru kruhu a do stredu navrstvím puding tak, aby zostali asi 4-vor centimetrové prázdne okraje. Na puding naukladám pripravené ovocie a posypem hrsťou vlašských orechov. Okraj cesta poprekladám dookola cez náplň a potriem ich žĺtkom, v ktorom som rozmiešala vanilkový cukor. Pečiem približne 25 – 30 minút. Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kaliňáka k únosu Vietnamca doteraz nikto nevypočul

Bývalého ministra vnútra ani nepredvolali.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo sa gang financovaný Kremľom usídlil na Slovensku

Aké je posolstvo Nočných vlkov u nás.


Už ste čítali?