reklama

Hruškovo jablková galetka

Už som tento druh francúzskeho koláča pripravovala na slano s hubami, no keďže môj muž huby fakt nemusí, tak jemu som pripravila sladkú verziu, nakoľko on sladké miluje. Sama som bola prekvapená ako mu tento koláčik chutil.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Obrázok blogu

Prísady:

Cesto:

200 g hladkej špaldovej múky

125 g masla

75 g kokosového práškového cukru

1 žĺtok

½ balíčka prášok do pečiva

citrónová kôra

1 kávová lyžička vanilkového cukru

štipka soli

Plnka:

 2 hrušky

 1 jablko

 Hrsť vlašských orechov

 ½ kávovej lyžičky škorice

 vanilkový cukor

 20 g vanilkového pudingu

 250 ml mlieko

 1 polievková lyžica kokosového cukru

Na dokončenie:

vajce

½ kávovej lyžice vanilkového cukru

V miske dôkladne zmiešam prísady do cesta a hotové cesto odložím do chladničky pokiaľ pripravím plnku. Uvarím hustý puding a ešte kým je horúci, pridám doňho lyžicu kokosového cukru. Puding prelejem do hlbokého taniera a na povrch pritlačím potravinovú fóliu, aby pri chladení nevznikla na povrchu „koža“. Hrušky a jablko nakrájam na kocky, posypem škoricou a vanilkovým cukrom, premiešam a nechám odstať. Rúru rozohrejem na 180 ⁰C. Na papieri na pečenie vyvaľkám cesto do tvaru kruhu a do stredu navrstvím puding tak, aby zostali asi 4-vor centimetrové prázdne okraje. Na puding naukladám pripravené ovocie a posypem hrsťou vlašských orechov. Okraj cesta poprekladám dookola cez náplň a potriem ich žĺtkom, v ktorom som rozmiešala vanilkový cukor. Pečiem približne 25 – 30 minút. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu