reklama

Plnená fašírka

Niekto nemá rád prívarok, niekto ryžový nákyp a niekto práve fašírku. Určite kvôli školskej jedálni, no pokiaľ si ju pripravíte doma podľa vašej chuti, je možné  že zmeníte názor.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Toto jedlo je klasické, jednoduché a rýchle. Ale mojim chalanom zmizne z tanierov ako blesk, takže som presvedčená, že sa dá pripraviť aj veľmi chutne.

Prísady:

500 g mleté mäso

1 vajíčko

3 na tvrdo uvarené vajcia

domáca klobása

2 plátky schwrzwaldskej šunky

tvrdý syr (ten ktorý máte radi)

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice strúhanky

soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať, oregano

V miske zmiešam mleté mäso, vajíčko, nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, strúhanku a všetky koreniny. Polovicou takto vymiešanej zmesi naplním silikónovú misku tak, aby som do nej mohla poukladať plátky schwarzwaldskej šunky, natvrdo uvarené vajíčka, klobásu, syr (možno vy máte v obľube niečo celkom iné – kľudne dajte typ) a prikryjem druhou polovicou mäsovej zmesi. Rúru mám rozohriatu na 200 ⁰C a pečiem približne 45 minút. Mne sa k fašírke osvedčilo ako príloha zemiakové pyré, ktoré pripravujem tak, že rozmixujem uvarené zemiaky s mliekom, kvapkou smotany na šľahanie a pre lahodnejšiu chuť pridávam syr (najčastejšie čedar). Pre tatinka ešte dobre vychladené pivo a potom kto by odolal. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu