Lasagne

Autor: Petronela Boleková | 27.1.2018 o 21:10 | (upravené 28.1.2018 o 10:34) Karma článku: 2,64 | Prečítané:  1013x

Dostal sa mi do rúk arménsky nekysnutý chlieb. Použila som ho ako náhradu za klasické cestovinové pláty. Lasagne som nerobila, už dlhšiu dobu a tak si dnes celá rodina pochutila.

Prísady:

500 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)

olivový olej

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

5 guľôčok čierneho korenia a 5 nového korenia

500 g mletého mäsa

 4 lyžice paradajkového pretlaku

200 ml červeného vína

soľ, mleté čierne korenie

1l vývaru

300 g čedar

1 plát špaldového chleba LAVÁŠ ( cestovinové lasagne)

V hrnci rozohrejem olivový olej a orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám koreňovú zeleninu nastrúhanú na hrubšom strúhadle a prelisovaný cesnak. Vhodím bobkový list a celé guličky korenia. K orestovanej cibuli so  zeleninou pridám mleté mäso a dôkladne premiešam. Restujem kým mäso nechytí farbu. Pridám paradajkový pretlak a podlejem červeným vínom. Osolím a povarím, aby sa víno zredukovalo a odparil sa alkohol. Keď je tekutina zredukovaná, podlejem vývarom a za občasného miešania a podlievania dusím omáčku asi 2 hodiny. Zatiaľ si z chlebíka laváš pripravím pláty podľa formy, v ktorej budem lasagne zapekať. Do formy vrstvím zmes, plát laváš (alebo cestovinové lasagne) a zasypem strúhaným čedarom. Takto opakujem kým naplním formu a poslednú vrstvu bohato posypem syrom. Zapekám v rúre rozohriatej na 200 ⁰C asi 10 minút, aby bol syr zapečený. Recept na náplň pochádza od p. Paulusa. Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kaliňáka k únosu Vietnamca doteraz nikto nevypočul

Bývalého ministra vnútra ani nepredvolali.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo sa gang financovaný Kremľom usídlil na Slovensku

Aké je posolstvo Nočných vlkov u nás.


Už ste čítali?