Jednoduchý losos

Autor: Petronela Boleková | 14.2.2018 o 21:23 | Karma článku: 4,27 | Prečítané:  1291x

Tento recept z vás spraví majstra kuchyne – jednoduchý, rýchly a skvelý. Tak čo? Ešte stále vás musím presviedčať, aby ste si ho pripravili.

Teraz sa v kuchyni hlavne hrám, či už zakopávam o Matúšove hračky, ale aj s jedlom. A preto vymieňam klasické chute za niečo nové, netradičné a hravé. A takto som nakombinovala rybičku, žltý citrón, korenistú chuť rukoly a zrniečka granátového jablka. A dopadlo to ozaj super.

Prísady:

filety lososa

olivový olej

soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

sójová omáčka

sušená koreňová zelenina ( zoženiete v bio obchode)

citrón

rukola

granátové jablko

Filety lososa umyjem pod studenou vodou. Zapekaciu misku vysteliem citrónom nakrájaným na kolieska, a na tie uložím rybu. Každú filetu dochutím sójovou omáčkou, soľou, korením, mletou červenou paprikou a sušenou koreňovou zeleninou. Zakvapnem olivovým olejom a šťavou z citróna. Pečiem v rúre vyhriatej na 220 ⁰C asi 10 – 15 minút tak, aby povrch ryby zhnedol a zapiekol sa. Ryba zostane vnútri krehká, jemná a šťavnatá. Lososa zvyčajne podávam so sladkým zemiakom, z ktorého jednoducho nakrájam hranolčeky a pečiem v rúre. Rybičku podávam bohato obloženú s rukolou a posypanú zrnkami granátového jablka – toto je ozaj kombinácia, ktorá vytvorí explóziu chutí v ústach a treba ju určite vyskúšať. Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kaliňáka k únosu Vietnamca doteraz nikto nevypočul

Bývalého ministra vnútra ani nepredvolali.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo sa gang financovaný Kremľom usídlil na Slovensku

Aké je posolstvo Nočných vlkov u nás.


Už ste čítali?