reklama

Jednoduchý losos

Tento recept z vás spraví majstra kuchyne – jednoduchý, rýchly a skvelý. Tak čo? Ešte stále vás musím presviedčať, aby ste si ho pripravili.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Teraz sa v kuchyni hlavne hrám, či už zakopávam o Matúšove hračky, ale aj s jedlom. A preto vymieňam klasické chute za niečo nové, netradičné a hravé. A takto som nakombinovala rybičku, žltý citrón, korenistú chuť rukoly a zrniečka granátového jablka. A dopadlo to ozaj super.

Prísady:

Obrázok blogu

filety lososa

olivový olej

soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

sójová omáčka

sušená koreňová zelenina ( zoženiete v bio obchode)

citrón

rukola

granátové jablko

Filety lososa umyjem pod studenou vodou. Zapekaciu misku vysteliem citrónom nakrájaným na kolieska, a na tie uložím rybu. Každú filetu dochutím sójovou omáčkou, soľou, korením, mletou červenou paprikou a sušenou koreňovou zeleninou. Zakvapnem olivovým olejom a šťavou z citróna. Pečiem v rúre vyhriatej na 220 ⁰C asi 10 – 15 minút tak, aby povrch ryby zhnedol a zapiekol sa. Ryba zostane vnútri krehká, jemná a šťavnatá. Lososa zvyčajne podávam so sladkým zemiakom, z ktorého jednoducho nakrájam hranolčeky a pečiem v rúre. Rybičku podávam bohato obloženú s rukolou a posypanú zrnkami granátového jablka – toto je ozaj kombinácia, ktorá vytvorí explóziu chutí v ústach a treba ju určite vyskúšať. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu