Tekvicové lievance

Autor: Petronela Boleková | 20.2.2018 o 20:42 | Karma článku: 2,02 | Prečítané:  518x

Máte chuť na niečo dobré, lahodné a nechcete mať výčitky??? Tak potom toto je recept priamo pre Vás.

Je ťažké deťom vysvetliť, aká je zelenina dôležitá a preto všade čítame, že ju treba servírovať hravou formou. Ja som to urobila trochu inak a podávala som ju tak, aby deti ani nevedeli, že papkajú zeleninu a na moje prekvapenie to dopadlo až nad očakávanie.

 

Prísady:

250 g celozrnná špaldová múka

150 g tekvice (pyré)

50 g jablko (pyré)

2 vajcia

200 ml mandľové mlieka

100 ml kokosového oleja

štipka soľ

½ polievková lyžica cukor

½ kypriaci prášok do pečiva

½ kávovej lyžice kurkuma

½ kávovej lyžičky pomarančovej kôry

Uvarenú tekvicu a jablko rozmixujem. Do pripraveného pyré primiešam múku, vajcia, kypriaci prášok, cukor, soľ, kurkumu, pomarančovú kôru, rozpustený kokosový olej a postupne pridávam mandľové mlieko a vymiešam na hustejšie cesto. Hotové cesto nechám aspoň pol hodinu odpočinúť. Na suchej panvici s nepriľnavým dnom pečiem lievance. Podávam s arašídovým (mandľovým, kešu) maslom,  vanilkou a bohatou hrsťou ovocia. Kto má rád (a nebude mať výčitky) pridá aj čokoládou.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Internet sa smeje, ale je to smutné. A vlaky budú horieť naďalej

Čo sa deje v slovenských železniciach.

Stĺpček Jakuba Fila

Súzvuk Fica a Pellegriniho môže začať lámať Imrecze

Dvojvládie Smeru prenasleduje odkaz Radičovej vlády.


Už ste čítali?