reklama

Tekvicové lievance

Máte chuť na niečo dobré, lahodné a nechcete mať výčitky??? Tak potom toto je recept priamo pre Vás.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Je ťažké deťom vysvetliť, aká je zelenina dôležitá a preto všade čítame, že ju treba servírovať hravou formou. Ja som to urobila trochu inak a podávala som ju tak, aby deti ani nevedeli, že papkajú zeleninu a na moje prekvapenie to dopadlo až nad očakávanie.

Prísady:

250 g celozrnná špaldová múka

150 g tekvice (pyré)

50 g jablko (pyré)

2 vajcia

200 ml mandľové mlieka

100 ml kokosového oleja

štipka soľ

½ polievková lyžica cukor

½ kypriaci prášok do pečiva

½ kávovej lyžice kurkuma

½ kávovej lyžičky pomarančovej kôry

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Uvarenú tekvicu a jablko rozmixujem. Do pripraveného pyré primiešam múku, vajcia, kypriaci prášok, cukor, soľ, kurkumu, pomarančovú kôru, rozpustený kokosový olej a postupne pridávam mandľové mlieko a vymiešam na hustejšie cesto. Hotové cesto nechám aspoň pol hodinu odpočinúť. Na suchej panvici s nepriľnavým dnom pečiem lievance. Podávam s arašídovým (mandľovým, kešu) maslom, vanilkou a bohatou hrsťou ovocia. Kto má rád (a nebude mať výčitky) pridá aj čokoládou.

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu