Morčacie na hruškách

Autor: Petronela Boleková | 22.2.2018 o 21:12 | Karma článku: 2,31 | Prečítané:  676x

Prekvapivá chutiť morčacieho mäska a hrušiek. Toto je presne to, čo ma napadlo pri prvej lyžici tohto jedla.

Recept som našla v knihe kuchyňa Lidla od kuchára Marcela Ihnačáka. Kombinácia ma veľmi zaujala a tak som sa rozhodla tento recept vyskúšať. Skombinovať hrušku spolu s pálivou cukinou je na prvý pohlaď zarážajúce, ale naozaj veľmi dobré. Takže za mňa všetky prsty oblízané. Tento recept pridávam, pretože vyhovuje programu whole30 na ktorom momentálne ulietavam a tiež pre tých ktorý ma oň prosili.

Prísady:

500 g morčacích pŕs

sušená šunka

olivový olej

soľ, mleté čierne korenie, tymian

2 hrušky

1 cuketa

1 štipľavá paprička

3 strúčiky cesnaku

citrón

1 polievková lyžica ghí masla

Sušenú šunku nakrájam na hrubšie kúsky a opekám na troche olivového oleja. Pridám morčacie prsia nakrájané na rezance, osolím, okorením a poriadne zamiešam. Zatiaľ čo sa prsia a šunka restujú nakrájam hrušku na väčšie kúsky a pridám na panvicu k mäsu a šunke. Posypem tymianom a keď mi všetko zmäkne primiešam ghí maslo, šťavu z polovice citróna a odstavím. Cukinu nakrájam na mesiačiky a opekám na troche olivového oleja. Pridám najemno nasekanú štipľavú papričku, prelisovaný cesnak, osolím a okorením. Keď je cukina zlatohnedá polejem ju šťavou z polovice citróna a odstavím. Mäso servírujem s cukinou ako prílohou. Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Vlaky na Slovensku horia, a bude sa to opakovať

Čo sa deje v slovenských železniciach.

Stĺpček Jakuba Fila

Súzvuk Fica a Pellegriniho môže začať lámať Imrecze

Dvojvládie Smeru prenasleduje odkaz Radičovej vlády.


Už ste čítali?