reklama

Krémovo-ovocná dobrotka

Koláčik, ktorý zvládne skoro každý a pritom vyzerá ako od majstra cukrára. Nechajte sa zlákať klasickou sušienkou, chutným krémom a čerstvým ovocím.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Prísady:

Cesto:

200 g hladká špaldová múka

125 g masla

75 g práškový cukor (práškový kokosový cukor)

½ kypriaceho prášku do pečiva

citrónová kôra z polovice citróna

1 polievková lyžica vanilkový cukor

1 žĺtko

štipka soli

Krém:

1 mascarpone

250 ml smotana na šľahanie

200 g nutella (proteinella)

1 balíček stužovač do šľahačky

Zdobenie:

Ovocie ( jahody, maliny, čučoriedky )

Čokoládové bonbóny, sušienky, oriešky v čokoláde ( to čo máte radi)

Tvar dáva koláčiku krehké linecké cesto, ktoré pripravím z uvedených prísad a nechám odpočinúť v chladničke asi 30 minút. Cesto potom vyvaľkám medzi dvomi papiermi na pečenie a vyrežem požadovaný tvar (je treba vždy minimálne dva rovnaké útvary, pričom fantázii sa medze nekladú – už som robila srdiečko, klasický štvorec aj obdĺžnik). Dnes to bude len klasika v tvare obdĺžnika. Pláty upečiem v predhriatej rúre na 180 ⁰C asi 10 minút, nechám vychladnúť a medzitým pripravím krém. Vyšľahám mascarpone spolu s nutellou, šľahačkou a pridám stužovač. Vznikne krém jemnej konzistencie, ale zároveň dosť pevný na to, aby držal svoj tvar. Pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobnej špičky tvorím kopčeky na pripravený linecký plát. Prekryjem druhým plátom a navrstvím opäť krém. Na vrch už len naaranžujem ovocie, sušienky, oriešky .... tak, aby to lahodilo oku. Nechám odležať cez noc v chladničke, aby pláty zmäkli. Odporúčam pripraviť si viac plátov a krému, pretože tento zákusok mizne z taniera rýchlosťou blesku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu