Batátové gnocchi

Autor: Petronela Boleková | 27.3.2018 o 21:11 | Karma článku: 2,95 | Prečítané:  850x

Priznajte sa, keď sa povie cestoviny aj Vás hneď napadnú špagetti? Čo tak skúsiť pre zmenu niečo iné.

A to iné by mohli byť doma pripravené gnocchi, ktoré som dnes pripravila aj za pomoci kvásku (veď viete teraz kváskujem, tak sa s ním občas aj rozprávam, teda hovorili mi to moji chalani).

Prísady:

1 batát cca 500 g

100 g špaldová múka hladká

1 PL kvásku môžete vynechať ( môžeme vynechať)

soľ

Ako prvé uvarím na kocky nakrájaný batát. Po vychladnutí ho roztlačím na kašu, osolím a  primiešam polievkovú lyžicu kvásku ( môžeme vynechať). Na pracovnej doske si postupne k tejto zmesi primiešavam múku, tak aby vzniklo mäkké cesto. Toto dám do misky, prikryjem fóliou a nechám odpočívať (pri izbovej teplote cca 3-4 hodiny alebo v chladničke do druhého dňa, aby kvások spracoval múku).  Odpočinuté cesto rozdelím tak, aby som vedela vytvarovať štangle hrubé ako palec. Nakrájam na rovnaké kúsky a vidličkou vytvarujem tak, aby boli gnochi pekne vrúbkované. Varím v osolenej vode kým gnocchi vypláva na povrch a hneď vyberiem. Takto pripravené gnocchi môžeme podávať z rôznymi omáčkami, no ja mám najradšej tieto cestoviny opečené na masle s kvalitnou sušenou šunkou a zeleninou čo dom dal. Na záver posypané nastrúhaným syrom parmezán. Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Odborník na výchovu: Mama má právo povedať dosť a nemať výčitky

Marek Herman hovorí, že dnešní rodičia majú na seba príliš vysoké nároky a potom to nezvládajú.

ŠPORT

Sagan: Môj fanklub a moji fanúšikovia sú dve veci

Majster sveta prišiel na Slovensko.


Už ste čítali?