Šošovicovo-batátový prívarok

Autor: Petronela Boleková | 4.4.2018 o 20:08 | Karma článku: 2,12 | Prečítané:  3640x

Jedlá, ktoré vzniknú dá sa povedať z ničoho obľubujem. A toto je jedno z nich. Kombinácia červenej šošovice a sladkého zemiaka sa premenila na prívarok. Vyskúšate?

Prísady:

lúpaná červená šošovica

sladký zemiak (radšej väčší)

cibuľa

cesnak

1 liter vývaru

soľ, mleté čierne korenie, kurkuma, kari korenie

olivový olej

Na olivovom oleji si orestujem nakrájanú cibuľu, cesnak a sladký zemiak (batát). Podlejem vývarom a varím do mäkka. Ponorným mixérom rozmixujem tak, aby zmes nebola celkom hladká, ale aby v nej zostali kúsky zemiaku a primeraná konzistencia. Prisypem asi dve hrste červenej šošovice a uvarím kým zmäkne. Trvá to cca 5 minút. Ochutím soľou, korením, lyžičkou kurkumy a štipkou kari korenia. Podávam s uvareným vajcom na tvrdo. Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Ako boháči kšeftujú s rúškami? (rozhovor so Slovákom v Číne)

Pavel Dvořák o biznise s respirátormi a rúškami.

Cynická obluda

Omše počas karantény

Kuffovcom sa podarilo rozprúdiť debatu o tom, či počas karantény nemajú predsa len byť povolené omše v kostoloch.


Už ste čítali?