Mrkvový perkelt

Autor: Petronela Boleková | 9.4.2018 o 20:42 | Karma článku: 3,59 | Prečítané:  1195x

Pripraviť perkelt kým sa uvaria kolienka? A prečo nie? Tento mrkvový je celkom rýchly a zároveň aj chutný.

Dnes bolo vonku krásne a mne sa nechcelo stáť pri sporáku, ale dobíjať energiu na slniečku. Tak zo zásob v chladničke vzniklo toto rýchle jedlo, ktoré som pomenovala Nelkin mrkvový „perkelt“. Tí ktorí v ňom budete hľadať mäsko, budete sklamaní, čo bol prípad aj môjho mužíčka, no nakoniec ho bez reptania zjedol (asi bol ozaj hladný).

Prísady:

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

3 mrkvy

Soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, mleté čili

1 dcl mandľového mlieka

0,5 dcl smotany na šľahanie

olivový olej

Na olivovom oleji osmažím nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Mrkvu nakrájam na tenké kolieska a pridám k osmaženej cibuli. Pridám soľ, korenie, rascu, papriku, čili a podlejem vodou tak, aby bola mrkva zaliata a varím pokiaľ nezmäkne. Následne zjemním mandľovým mliekom, a zakvapnem smotanou.  Nechám prevrieť a podávam. Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Vlaky na Slovensku horia, a bude sa to opakovať

Čo sa deje v slovenských železniciach.

Stĺpček Jakuba Fila

Súzvuk Fica a Pellegriniho môže začať lámať Imrecze

Dvojvládie Smeru prenasleduje odkaz Radičovej vlády.


Už ste čítali?