reklama

Špargľové rizoto

Možno Vám v ňom bude chýbať mäsko, ale uvidíte, že ho môže plnohodnotne nahradiť rybička so zelenou špargľou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Prísady:

100 g ryže na rizoto (alebo obyčajnej)

60 g syra parmezán

1 cibuľa

olivový olej

soľ, mleté čierne korenie, šafrán

100 ml ružového vína

cca 1 liter kuracieho vývaru

2 lyžice masla

šťava z ½ citróna

300 g zelenej špargle

Cibuľu nasekám nadrobno a na olivovom oleji udusím dozlatista. Prisypem neumytú ryžu a dôkladne premiešam. Potom podlejem bielym vínom a počkám, kým sa alkohol z vína odparí. Do horúceho vývaru pridám šafran a vývarom podlejem tak, aby bola celá ryža zaliata. Za občasného miešania varím na miernom ohni a podlievam šafranovým vývarom. Špargľu zbavím drevnatých koncov hlavičky odkrojím a stonky nakrájam na asi centimetrové kúsky. Nakrájané stonky zelenej špargle pridám cca po 13 minútach k ryži, aby zmäkli, no nerozvarili sa. Keď rizoto zmäkne, trvá to približne 16 minút, pridám maslo, šťavu z ½ citróna, 50g nastrúhaného syra parmezán. Stiahnem z ohňa, dôkladne premiešam, aby sa maslo rozpustilo. Na servírovanie použijem odrezané hlavičky špargle, opečeného lososa a hobliny parmezánu. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu