reklama

Morčacie prsia v petržlenovo-chlebovom župane

Možno to nie je mäsko tak úplne v župane, ale obaľované morčacie prsíčka, pečené v rúre, no ja dnes nemám bunky na to, aby som toto jedlo nejak príznačne pomenovala.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Tak sorry už teraz všetkým gurmánom, ktorých by sa to mohlo dotknúť.

Obrázok blogu

Prísady:

Morčacie prsia

Biely jogurt

3 krajce chleba

3 polievkové lyžice olivového oleja

soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak

3 polievkové lyžice petržlenovej vňate

10 g parmezánu

Kým sa rozohreje rúra pripravím župan pre mäsko a to tak, že v mixéry pulzovými pohybmi rozmixujem jednotlivé suroviny. Dbám na to, aby zmes nebola vymiešaná nahladko, ale aby mala nerovnomernú štruktúru. Morčacie prsia potriem bielym jogurtom a obalím v pripravenej županovej zmesi. Obalené prsíčka uložím na papierom vystlaný plech a pečiem v rúre rozohriatej na 200 ⁰C dozlatista cca 25 minút. Podávam s kašou zo sladkého zemiaku (mne sa veľmi osvedčila, no je možné skúsiť rôzne druhy príloh – kľudne ma inšpirujte). Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu