Kávový dezert

Autor: Petronela Boleková | 16.5.2018 o 20:31 | Karma článku: 4,36 | Prečítané:  1707x

Milovníci kávy pripravte si lyžice, pretože toto je dezert, ktorý je na prípravu nenáročný no na chuť luxusný.

Prísady:

Čokoládova:

130 g smotany na šľahanie

200 g kvalitnej čokolády

1 kávová lyžička rozpustnej instantnej kávy

Tvaroh:

250 g smotany na šľahanie

250 g jemného tvarohu

1 polievková lyžica cukru

2 polievkové lyžice silnej ale ozaj silnej kávy

Na prípravu čokolády si v hrnci zohrejem 130 g smotany. Ohriatou smotanou zalejem nasekanú čokoládu a pridám kávu. Nechám chvíľu postáť a rozmiešam do hladka. Čokoládu navrstvím do pripravených pohárikov a nechám chladnúť.  Zatiaľ si v miske  zmiešam tvaroh, šľahačku, cukor a 2 polievkové lyžice silnej kávy. Metličkovým šľahačom  vyšľahám do stuhnutia a navrstvím na pripravenú čokoládovú zmes. Dezert nechám vychladiť v chladničke a dozdobím zrnkami kávy. Dobrú chuť.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Zo súdu zmizla veľká časť spisu ku Kočnerovej kauze Technopol Servis

Zmiznutie predĺži súdny proces a známi Mariana Kočnera tak budú dlhšie ovládať vytunelovaný majetok.

Stĺpček Beaty Balogovej

Aktivity bývalých siskárov nie sú variáciou slobody slova

Tóth ukázal, aký mizerný je "analytik".


Už ste čítali?