Kávový dezert

Autor: Petronela Boleková | 16.5.2018 o 20:31 | Karma článku: 4,36 | Prečítané:  1562x

Milovníci kávy pripravte si lyžice, pretože toto je dezert, ktorý je na prípravu nenáročný no na chuť luxusný.

Prísady:

Čokoládova:

130 g smotany na šľahanie

200 g kvalitnej čokolády

1 kávová lyžička rozpustnej instantnej kávy

Tvaroh:

250 g smotany na šľahanie

250 g jemného tvarohu

1 polievková lyžica cukru

2 polievkové lyžice silnej ale ozaj silnej kávy

Na prípravu čokolády si v hrnci zohrejem 130 g smotany. Ohriatou smotanou zalejem nasekanú čokoládu a pridám kávu. Nechám chvíľu postáť a rozmiešam do hladka. Čokoládu navrstvím do pripravených pohárikov a nechám chladnúť.  Zatiaľ si v miske  zmiešam tvaroh, šľahačku, cukor a 2 polievkové lyžice silnej kávy. Metličkovým šľahačom  vyšľahám do stuhnutia a navrstvím na pripravenú čokoládovú zmes. Dezert nechám vychladiť v chladničke a dozdobím zrnkami kávy. Dobrú chuť.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Zrútená inštitúcia, propaganda Súmračná a miliardári na mizine (týždeň Petra Schutza)

Kto by chcel byť v Zuckerbergovej koži?

ČESKÝ ZÁPISNÍK

Rok 1968 podľa českých komunistov: Neobsadili nás Rusi ale Ukrajinci

Zeman si okupáciu nepripomenie.


Už ste čítali?