reklama

Chute Prahy II. časť

Kto čítal prvú časť, tu je pokračovanie môjho výletu po Prahe. A komu prvá časť unikla, verím že si ju po prečítaní tohto príspevku na mojom blogu pohľadá.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Po skvelom obede a prejdení Prahy z východu na západ a zo severu na juh sme mali naplánovanú zastávku v cukrárenskej továrni na výrobu zákuskov Cukrář Skála, kde podľa receptúr Lukáša Skály pripravujú kvalitné tradičné zákusky s inovatívnou chuťou.

Cukrár
Cukrár (zdroj: nelkafood)

Priamo v prevádzke v ulici Dlouhá 39 ukazujú proces výroby zákuskov. Prečo som si vybrala práve túto cukráreň? Pretože všetko pripravujú zo základných surovín a napriek tomu, že ich zákusky majú moderný dizajn a netradičný vzhľad, inšpirujú sa predovšetkým klasickými receptami. Vybrali sme si na ochutnávku: Eklér s cassis penou - čučoriedkový zákusok mierne kyselkavý a svieži, Mangový mousse - každý kto miluje mango, nebude nikdy ľutovať výber tohto zákusku a šamrón s kokosovým krémomproste klasika, ktorá však bola tiež až dokonalá. Tieto maškrty boli explóziou chutí, a moje zmysly v každom kúsku cítili dokonalosť. K tomu lahodná káva, ktorá mala krémovú penu a bohatú chuť. Pre toho kto miluje sladkosti a maškrtenie, je táto cukráreň skvelou voľbou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Eklér s cassis penou
Eklér s cassis penou  (zdroj: nelkafood)
Mangový mousse
Mangový mousse  (zdroj: nelkafood)

Po tomto gastronomickom zážitku sme mali naplánované ďalšie dve zastávky. Ale uznajte, do koho by sa po takomto výkone vošlo ďalšie jedlo??? Preto sme zvolili presun prechádzkou až do prevádzky: Nejen Bistro v pražskom Karlíne na rohu ulíc Křižikova a Peckova priamo pri karlínskom Kostole sv. Cyrila a Metoděje.

Obrázok blogu
(zdroj: nelkafood)

Je to moderné bistro s otvorenou kuchyňou v ľahko industriálnom štýle, ktorá podtrhuje precíznosť toho, čo podávajú na tanieri. Čo ma najviac zaujalo, je otvorená kuchyňa, aby bolo vidieť kuchárom pekne pod ruky. Očarilo ma, že neponúkajú nič z priemyselných veľkovýrobní. Návšteva tohto bistra bola skôr zo zvedavosti a personál nám odporučil víno Val de Vid Rueda. Víno je sýtejšie a má zlatistú farbu s jantárovými odleskami. Aróma je intenzívnejšia, chuť stredne plná. Aj napriek tomu, že som v tomto bistre nejedla, píšem o ňom, pretože ma dostalo svojou atmosférou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Pohár vína
Pohár vína (zdroj: nelkafood)

Záver našej cesty sme zavŕšili bistrom: Špejle. Ak máte radi miesto s vtipom, skvelým interiérom a lahodným jedlom, tak presne tu to nájdete. Koncept tohto bistra je bez menu, len dobré veci na špajdli a skvelé drinky.

Obrázok blogu
(zdroj: nelkafood)

Vychádzajú z obľúbených chlebíčkov, takže rýchle a kvalitné jedlo v akejkoľvek dennej dobe. Už pri príchode ma prekvapili otázkou, či máme rezerváciu? Samozrejme že sme žiadnu nemali, no napriek tomu nás milý personál usadil k stolu pre dvoch. Ochotný čašník nám vysvetlil a poradil s tým, ako tento koncept funguje. Tak hor sa s tanierom vybrať očami a podľa nálady z teplej, studenej aj sladkej kuchyne. 1 porcia (Špajdľa) vás vyjde na 29 českých korún. Teda koľko zjete toľko zaplatíte. Chlebíčky hýrili chuťou a nápadom, a preto si každý príde na svoje. Ochutnali sme jeden z pivných špeciálov svetlý ležiak Špejle 11⁰ a musím povedať, že ja nie som milovník piva, no toto mi celkom rezalo. A tak plne „zrelaxovaná‟, oddýchnutá a nabitá novou energiou sa vraciam späť k svojim ratolestiam, aby som vyskúšala nové nápady aj vo svojej kuchyni.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
(zdroj: nelkafood)
Obrázok blogu
(zdroj: nelkafood)
Obrázok blogu
(zdroj: nelkafood)
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu