Rebarborový koláč

Autor: Petronela Boleková | 5.6.2018 o 20:36 | Karma článku: 2,19 | Prečítané:  616x

Sezóna rebarbory vrcholí a ja som sa preto rozhodla pripraviť jednoduchý, ale zato lahodný koláč práve z tejto kyselkavej zeleniny. Je predsa plná vitamínov a pomáha detoxikovať organizmus.

Prísady:

200 g špaldovej celozrnnej múky

125 g masla

75 g práškového cukru

1 žĺtok

1 polievková lyžica kvásku

štipka soli

500 ml mlieka

2 vanilkové pudingy

2 polievkové lyžice cukru

rebarbora

Ako prvé si pripravím cesto a to tak, že zmiešam múku, maslo, práškový cukor, žĺtok, soľ a kvások. Vypracujem hladké cesto, ktoré nechám v prikrytej nádobe pri izbovej teplote cca 2 hodiny prekvasiť. Zatiaľ si z mlieka a pudingu uvarím hustý krém do ktorého na záver rozmiešam dve lyžice cukru. Puding prelejem do hlbokého taniera a na povrch pritlačím potravinársku fóliu, aby pri chladnutí na pudingu nevznikla kôrka. Rebarboru nakrájam na asi 1,5 cm dlhé kúsky. Prekvasené cesto rozdelím na tretiny. 2/3 cesta použijem na korpus koláča a 1/3 odložím do mrazničky. Cesto na korpus rukami vtlačím do silikónovej koláčovej formy. Navrstvím vlažný puding a poukladám nakrájanú rebarboru. Cesto z mrazničky  nastrúham na povrch koláča. Pečiem v rúre rozohriatej na 220 ⁰C asi 10 minút potom teplotu znížim na 190 ⁰C a dopečiem do chrumkava. Pred podávaním nechám vychladnúť a posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kaliňáka k únosu Vietnamca doteraz nikto nevypočul

Bývalého ministra vnútra ani nepredvolali.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo sa gang financovaný Kremľom usídlil na Slovensku

Aké je posolstvo Nočných vlkov u nás.


Už ste čítali?