Rizoto z mladého hrášku

Autor: Petronela Boleková | 7.6.2018 o 21:11 | (upravené 7.6.2018 o 21:16) Karma článku: 2,33 | Prečítané:  801x

Toto radím všetkým, ktorých už nebaví stereotyp v kuchyni. Prípravu tohto rizota som si zamilovala a verím, že si ho obľúbite aj vy.

Prísady:

100 g ryže na rizoto ( alebo obyčajnej)

1 šalotka (cibuľa)

olivový olej

soľ, mleté čierne korenie

100 ml bieleho vína

asi 1 liter kuracieho vývaru

60 g syra parmezán

200 g mladého hrášku

2 polievkové lyžice masla

kozí syr

maliny

Šalotku nakrájam nadrobno. V rozohriatej panvici na troške olivového oleja ju opečiem dozlatista. Prisypem ryžu a dôkladne premiešam. Potom podlejem bielym vínom a počkám, kým sa odparí alkohol. Zalejem horúcim vývarom tak, aby bola zaliata celá ryža. Za občasného miešania varím na miernom ohni a podlievam kuracím vývarom tak, aby bola ryža vždy zaliata. Trvá to približne 15 minút. V malom hrnci vo vývare uvarím 150 g hrášku, ktorý po zmäknutí rozmixujem do hladkej pasty prirodzene hustej konzistencie. Hráškovú pastu tesne pred dovarením pridám k zmäknutej ryži a dôkladne rozmiešam. Odstavím z ohňa, pridám zvyšný hrášok, nastrúhaný parmazán, maslo a premiešam, aby sa maslo rozpustilo. Kozí syr opečiem na troške oleja v panvici z oboch strán a podávam spolu s rizotom posypané malinami. Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Vlaky na Slovensku horia, a bude sa to opakovať

Čo sa deje v slovenských železniciach.

Stĺpček Jakuba Fila

Súzvuk Fica a Pellegriniho môže začať lámať Imrecze

Dvojvládie Smeru prenasleduje odkaz Radičovej vlády.


Už ste čítali?