Ríbezľová bublanina

Autor: Petronela Boleková | 22.6.2018 o 21:15 | (upravené 26.6.2018 o 21:48) Karma článku: 7,57 | Prečítané:  3097x

Koláčik ku káve na víkend? Silvia mi priniesla čerstvé ríbezle a bolo rozhodnuté. Budeme mať poctivú bublaninu, tak ako si ju mnohí pamätáte z detstva.

Ja mám tento recept od svokry a mám ho veľmi rada, pretože sa dá pripraviť kedykoľvek počas roka z čerstvého prípadne zaváraného ovocia. Ovocie môže použiť každý podľa svojej chuti. A prečo sa tento koláčik volá práve bublanina? Vraj práve preto, že pri pečení cesto buble až na svoj povrch.

Prísady:

300 g práškového cukru

6 vajec

1 dcl oleja

1 dcl prevarená voda

300 g polohrubá múka

7 g prášku do pečiva

400 g ríbezlí (alebo akékoľvek sezónne ovocie)

Vajíčka rozdelím a z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam olej a vodu. Potom postupne primiešavam múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver jemne vmiešam sneh z bielkov a cesto vylejem na maslom vymastený a múkou vysypaný hlboký plech. Na vrch cesta uložím očistené ríbezle a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 ⁰C cca 35 minút. Pred podávaním posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť.

bublaninabublanina (nelkafood)foodblogerfoodbloger (nelkafood)ríbezľová bublaninaríbezľová bublanina (nelkafood)

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kosík po prepustení: Stále chcem vypovedať

Bývalý siskár Kosík je zrazu na slobode.

DOMOV

Polícia zrušila výsluchy organizátorov protestov

Členovia Za slušné Slovensko veria, že trestné oznámenie bude odmietnuté.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Organizátori protestov mali ukázať vyšetrovateľovi holý zadok

Usilovať sa o zmenuje ústavné právo.


Už ste čítali?