Ríbezľová bublanina

Autor: Petronela Boleková | 22.6.2018 o 21:15 | (upravené 26.6.2018 o 21:48) Karma článku: 7,57 | Prečítané:  3014x

Koláčik ku káve na víkend? Silvia mi priniesla čerstvé ríbezle a bolo rozhodnuté. Budeme mať poctivú bublaninu, tak ako si ju mnohí pamätáte z detstva.

Ja mám tento recept od svokry a mám ho veľmi rada, pretože sa dá pripraviť kedykoľvek počas roka z čerstvého prípadne zaváraného ovocia. Ovocie môže použiť každý podľa svojej chuti. A prečo sa tento koláčik volá práve bublanina? Vraj práve preto, že pri pečení cesto buble až na svoj povrch.

Prísady:

300 g práškového cukru

6 vajec

1 dcl oleja

1 dcl prevarená voda

300 g polohrubá múka

7 g prášku do pečiva

400 g ríbezlí (alebo akékoľvek sezónne ovocie)

Vajíčka rozdelím a z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam olej a vodu. Potom postupne primiešavam múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver jemne vmiešam sneh z bielkov a cesto vylejem na maslom vymastený a múkou vysypaný hlboký plech. Na vrch cesta uložím očistené ríbezle a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 ⁰C cca 35 minút. Pred podávaním posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť.

bublaninabublanina (nelkafood)foodblogerfoodbloger (nelkafood)ríbezľová bublaninaríbezľová bublanina (nelkafood)

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Internet sa smeje, ale je to smutné. A vlaky budú horieť naďalej

Čo sa deje v slovenských železniciach.

Stĺpček Jakuba Fila

Súzvuk Fica a Pellegriniho môže začať lámať Imrecze

Dvojvládie Smeru prenasleduje odkaz Radičovej vlády.


Už ste čítali?