reklama

Ríbezľová bublanina

Koláčik ku káve na víkend? Silvia mi priniesla čerstvé ríbezle a bolo rozhodnuté. Budeme mať poctivú bublaninu, tak ako si ju mnohí pamätáte z detstva.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Ja mám tento recept od svokry a mám ho veľmi rada, pretože sa dá pripraviť kedykoľvek počas roka z čerstvého prípadne zaváraného ovocia. Ovocie môže použiť každý podľa svojej chuti. A prečo sa tento koláčik volá práve bublanina? Vraj práve preto, že pri pečení cesto buble až na svoj povrch.

ríbezľová bublanina
ríbezľová bublanina (zdroj: nelkafood)

Prísady:

300 g práškového cukru

6 vajec

1 dcl oleja

1 dcl prevarená voda

300 g polohrubá múka

7 g prášku do pečiva

400 g ríbezlí (alebo akékoľvek sezónne ovocie)

Vajíčka rozdelím a z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam olej a vodu. Potom postupne primiešavam múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver jemne vmiešam sneh z bielkov a cesto vylejem na maslom vymastený a múkou vysypaný hlboký plech. Na vrch cesta uložím očistené ríbezle a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 ⁰C cca 35 minút. Pred podávaním posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
bublanina
bublanina (zdroj: nelkafood)
foodbloger
foodbloger (zdroj: nelkafood)
ríbezľová bublanina
ríbezľová bublanina (zdroj: nelkafood)
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu