Hubové rizoto

Autor: Petronela Boleková | 13.7.2018 o 21:30 | Karma článku: 1,86 | Prečítané:  613x

Leto je v plnom prúde a k nemu patrí aj cestovanie. Dnes spolu pocestujeme do Talianska, kde je základom rizoto.

Prísady:

100 g ryže na rizoto (alebo obyčajnej)

60 g syra parmezán

1 cibuľa

olivový olej

150 g kuracieho prsia

Soľ, mleté čierne korenie

100 g húb

100 ml bieleho vína

asi 1 liter kuracieho vývaru

2 lyžice masla

šťava z ½ citróna

petržlenová vňať

 

Cibuľu nasekám nadrobno. Do rozohriatej panvice pridám olivový olej a cibuľu udusím dosklovita. Prisypem neumytú ryžu, huby a dôkladne premiešam. Potom podlejem bielim vínom a počkám, kým sa alkohol z vína odparí. Zalejem horúcim vývarom tak, aby bola celá ryža zaliata. Za občasného miešania varím na miernom ohni a podlievam kuracím vývarom, tak aby bola ryža vždy zaliata. Na druhej panvici si zatiaľ orestujem kuracie prsia nakrájane na kocky.  Keď ryža zmäkne pridám do nej kuracie mäso, maslo, šťavu z ½ citróna, 50g nastrúhaného syra   parmezán a petržlenovú vňať. Stiahnem z ohňa, dôkladne premiešam, aby sa maslo rozpustilo. TIP rizoto je najlepšie keď ho po dovarení necháte asi 5 minút pod pokrievkou dôjsť.

Hubové rizotoHubové rizoto (nelkafood)Hubové rizotoHubové rizoto (nelkafood)Hubové rizotoHubové rizoto (nelkafood)

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kaliňáka k únosu Vietnamca doteraz nikto nevypočul

Bývalého ministra vnútra ani nepredvolali.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo sa gang financovaný Kremľom usídlil na Slovensku

Aké je posolstvo Nočných vlkov u nás.


Už ste čítali?