Hubové rizoto

Autor: Petronela Boleková | 13.7.2018 o 21:30 | Karma článku: 3,23 | Prečítané:  1270x

Leto je v plnom prúde a k nemu patrí aj cestovanie. Dnes spolu pocestujeme do Talianska, kde je základom rizoto.

Prísady:

100 g ryže na rizoto (alebo obyčajnej)

60 g syra parmezán

1 cibuľa

olivový olej

150 g kuracieho prsia

Soľ, mleté čierne korenie

100 g húb

100 ml bieleho vína

asi 1 liter kuracieho vývaru

2 lyžice masla

šťava z ½ citróna

petržlenová vňať

 

Cibuľu nasekám nadrobno. Do rozohriatej panvice pridám olivový olej a cibuľu udusím dosklovita. Prisypem neumytú ryžu, huby a dôkladne premiešam. Potom podlejem bielim vínom a počkám, kým sa alkohol z vína odparí. Zalejem horúcim vývarom tak, aby bola celá ryža zaliata. Za občasného miešania varím na miernom ohni a podlievam kuracím vývarom, tak aby bola ryža vždy zaliata. Na druhej panvici si zatiaľ orestujem kuracie prsia nakrájane na kocky.  Keď ryža zmäkne pridám do nej kuracie mäso, maslo, šťavu z ½ citróna, 50g nastrúhaného syra   parmezán a petržlenovú vňať. Stiahnem z ohňa, dôkladne premiešam, aby sa maslo rozpustilo. TIP rizoto je najlepšie keď ho po dovarení necháte asi 5 minút pod pokrievkou dôjsť.

Hubové rizotoHubové rizoto (nelkafood)Hubové rizotoHubové rizoto (nelkafood)Hubové rizotoHubové rizoto (nelkafood)

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kosík po prepustení: Stále chcem vypovedať

Bývalý siskár Kosík je zrazu na slobode.

DOMOV

Polícia zrušila výsluchy organizátorov protestov

Členovia Za slušné Slovensko veria, že trestné oznámenie bude odmietnuté.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Organizátori protestov mali ukázať vyšetrovateľovi holý zadok

Usilovať sa o zmenuje ústavné právo.


Už ste čítali?