reklama

Hubové rizoto

Leto je v plnom prúde a k nemu patrí aj cestovanie. Dnes spolu pocestujeme do Talianska, kde je základom rizoto.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Hubové rizoto podliate vínom a vývarom
Hubové rizoto podliate vínom a vývarom (zdroj: nelkafood)

Prísady:

100 g ryže na rizoto (alebo obyčajnej)

60 g syra parmezán

1 cibuľa

olivový olej

150 g kuracieho prsia

Soľ, mleté čierne korenie

100 g húb

100 ml bieleho vína

asi 1 liter kuracieho vývaru

2 lyžice masla

šťava z ½ citróna

petržlenová vňať

Cibuľu nasekám nadrobno. Do rozohriatej panvice pridám olivový olej a cibuľu udusím dosklovita. Prisypem neumytú ryžu, huby a dôkladne premiešam. Potom podlejem bielim vínom a počkám, kým sa alkohol z vína odparí. Zalejem horúcim vývarom tak, aby bola celá ryža zaliata. Za občasného miešania varím na miernom ohni a podlievam kuracím vývarom, tak aby bola ryža vždy zaliata. Na druhej panvici si zatiaľ orestujem kuracie prsia nakrájane na kocky. Keď ryža zmäkne pridám do nej kuracie mäso, maslo, šťavu z ½ citróna, 50g nastrúhaného syra parmezán a petržlenovú vňať. Stiahnem z ohňa, dôkladne premiešam, aby sa maslo rozpustilo. TIP rizoto je najlepšie keď ho po dovarení necháte asi 5 minút pod pokrievkou dôjsť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Hubové rizoto
Hubové rizoto (zdroj: nelkafood)
Hubové rizoto
Hubové rizoto (zdroj: nelkafood)
Hubové rizoto
Hubové rizoto (zdroj: nelkafood)
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu