reklama

Krémová polievka z cícera s lososom

Polievka, ktorá zasýti, pošteklí chuťové poháriky a navyše je nabitá bielkovinami. Viete, čo je na príprave cícera najlepšie???

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Pri jeho príprave varením neprichádzame o žiadne vitamíny ani živiny. Obsahuje veľké množstvo vlákniny, má príjemnú orieškovú chuť a je ľahko stráviteľná. Preto sa dá použiť do veľkého množstva pokrmov. Či už sladkých alebo slaných. V akých receptoch ho používate?? Inšpirujte ma, a podeľte sa so mnou o recept z vašej kuchyne.

Prísady:

1 konzerva cíceru (je možné nahradiť aj vopred uvareným cícerom)

4 ks zemiak

1l vývaru (kuracieho/zeleninového)

1dl plnotučného mlieka

2 strúčiky cesnaku

kôpor

soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

olivový olej

losos

Prvým krokom bude príprava lososa. Lososa pokvapkám olivovým olejom, osolím, okorením a pečiem v pekáči vo vyhriatej rúre na 200⁰C približne 15-20 minút podľa veľkosti ryby. Čas pečenia využijem k príprave samotnej polievky. Vo vývare uvarím nakrájané zemiaky a cesnak. Asi v polovici varenia pridám odkvapkaný cícer. Keď sú zemiaky aj cícer uvarené do mäkka, pridám, posekaný kôpor, a nechám krátko spolu povariť. Uvarené zemiaky spolu s cícerom, cesnakom a pridaným kôprom rozmixujem do hladkého krému, ktorý zjemním pridaním mlieka. Nechám spolu prevrieť a odstavím. Polievku servírujem v hlbokom tanieri spolu s kúskami lososa, jemne pokvapkaným olivovým olejom. Skúste túto polievku uvariť pre svojho partnera na večeru, a možno vás cícer prekvapí svojimi afrodiziakálnymi účinkami. Pokojne mi potom dajte vedieť ako to dopadlo. Dobrú chuť

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Krémová polievka z cícera s lososom
Krémová polievka z cícera s lososom (zdroj: nelkafood)
Krémová polievka z cícera s lososom
Krémová polievka z cícera s lososom (zdroj: nelkafood)
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu