Chuť mafinu je ľahká, a delikátna. Kto by nepoznal mrkvu? Zelenina, definovaná ako koreňová. Zvyčajne sa používa a do polievok, šalátov, alebo čalamády. Ja som ju dnes použila na prípravu týchto mafinov. Sama som netušila o výsledku, a neverila v tak dokonalý chuťový pôžitok. Základný recept na mafiny som kedysi dávno našla na internete, a musím napísať, že som mu verná dodnes. Vždy si do základu pridám niečo, čo mám aktuálne vo svojej kuchyni . A takto zakaždým vznikajú iné koláčiky. Pretože som základného cesta na mafiny pridala aj jabĺčko zo svojej záhradky, ubrala som trošku cukru. Dokonalý výsledok je na svete.
Prísady:
200g hladkej múky T650
80g cukru
10g prášku do pečiva
Štipka vanilky
½ kávovej lyžice škorice
½ kávovej lyžice perníkového korenia
1 vajce
120g mlieka
120g oleja
1 väčšia nastrúhaná mrkva ( alebo dve menšie)
1 nastrúhané jablko
hrsť nasekaných orechov
hrsť hrozienok
V jednej miske zmiešam metličkou múku, cukor, prášok do pečiva, mletú vanilku, škoricu a perníkové korenie. V druhej miske metličkou prešľahám mlieko, olej a vajíčko. Obsah oboch misiek premiešam ale iba tak, aby sa prísady prepojili. Do cesta na mafiny pridám nastrúhanú mrkvu, jablko, orechy a hrozienka. Opäť jemne premiešam a pomocou polievkovej lyžice vkladám do papierových ( silikónových) košíkov. Ja používam papierové doma pripravené košíky, ktoré sa dajú ľahko pripraviť použitím papiera na pečenie. Pečiem vo vyhriatej rúre na 200⁰C približne 20 minút (treba sledovať podľa svojej rúry). Podeľte sa so mnou o to, ako sa vám tieto jednoduché mafiny podarili, a či vám chutili alebo nie.