Cukinové „špagety‟ s kešu omáčkou

Autor: Petronela Boleková | 14.10.2018 o 22:44 | Karma článku: 1,80 | Prečítané:  675x

Vedeli ste o tom, že sa z cukiny dajú pripraviť „špagety‟? Ja som to objavila, keď som minulý rok dostala od svokry na narodeniny špiralizér na zeleninu.

Odvtedy sa mi často stáva, že namiesto klasických špagiet, pripravujem svojim deťom „špagety‟ z cukiny. Používanie tohto prístroja bola pre mňa zo začiatku celkom veda. A prečo? Pretože som nevedela nájsť fintu, aby som z cukiny získala „špagety‟. A tak mnoho pokusov skončilo najskôr v koši. Po čase som prišla na to, že čím mladšia a tenšia cukina ( ktorá nemá uprostred veľa semienok), tým lepšie a ľahšie sa „špagety‟ podaria.

Prísady:

½ hrnčeka kešu masla,

½ hrnčeka kokosového krému,

šťava z ½ menšieho citrónu,

1 strúčik cesnaku,

čili, soľ,

2 cukiny,

2 plátky mangalicovej slaniny

Cukinu si upravím na špagety pomocou špiralizéru na zeleninu. Ak ho doma nemáte, môžete použiť škrabku na zemiaky a pripraviť si niečo ako tagliatelle. Cukinu máličko osolím a nechám postáť. Ak nemáte kešu maslo, vyrobíte si ho jednoducho doma, a to tak, že v mixéri mixujete orechy pokiaľ nezískate jemný krém. Následne do masla pridáme kokosový krém, citrónovú šťavu, cesnak a vymixujeme omáčku. Na rozpálenej panvici opražím na drobné kocky nakrájanú mangalicovú slaninu. Keď sa vypečie pridám špagety z cukiny nechám jemne prehriať a zalejem celé pripravenou kešu omáčkou. Jedlo hneď servírujem a podávam. Verím, že si toto jedlo zamilujete a podelíte sa o recept so svojimi priateľmi.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Dobré ráno

Dobré ráno: Zabije trikrát viac Slovákov ako autonehody

Ako funguje očkovanie a prečo sú antivakcinačné hnutia.

DOMOV

Kočnera volali Brucho. Tóth sa potajme radil s hovorcom Penty

Tóth sa Kočnerovi obrátil chrbtom.


Už ste čítali?